Prohlášení o zpracování osobních údajů

- zásady zpracování osobních údajů

Prohlášení o zpracování osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a poučení subjektů údajů (dále jen „GDPR“)

Jako prodávající plně respektuji důvěrný charakter Vašich dat, které vyplňujete do objednávky a poskytujete mně. Data jsou zabezpečena a chráněna proti zneužití. Používám je k realizaci celého obchodu, včetně nezbytných účetních operací, vystavení daňových dokladů, identifikaci Vašich bezhotovostních plateb a pro komunikaci s Vámi, tedy veškeré zákaznické administrativy a rovněž k marketingovým účelům.

Tato data jsou ukládána v databázi s přísným zabezpečením proti zneužití a nejsou poskytována třetím stranám.

Podle Nařízení (EU) 2016/679 (GDPR) máte jako kupující právo na přístup(právo na poskytnutí seznamu zpracovávaných informací o své osobě), právo na opravu osobních údajů, které mi nahlásíte, že nesouhlasí, právo na výmaz (právo být zapomenut, pokud neexistuje nadřazený zákonný důvod o uchování osobních údajů déle), právo na omezení zpracování (např. znepřístupnění Vámi vybraných osobních údajů nebo dočasné odstranění zveřejněných údajů z internetových stránek), právo na přenositelnost dat (data obdržíte ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu), právo vznést námitku (v případě, že nelze vyhovět Vašemu právu na výmaz, můžete vznést námitku proti zpracování osobních údajů pro jiný účel, například přímého marketingu nebo profilování) a v případě pochybností o dodržování povinnostísouvisejících se zpracováním osobních údajů obrátit se na mne pomocí emailu na adrese vera@hanaks-homeopathy.cz nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů.
V souladu s Nařízením (EU) 2016/679 (GDPR) zpracovávám Vaše data a osobní údaje na základě oprávněného zájmu správce pro zasílání newsletteru po dobu 5 let, dále zpracovávám Vaše data a osobní údaje na základě oprávněného zájmu správce nezbytné pro splnění smlouvy nebo nezbytné pro splnění právní povinnosti pouze po minimální nutnou dobu a v co nejmenším nutném rozsahu vzhledem k účelu jejich zpracování, který mi ukládají zákony (zejména č. 563/1991 Sb., o účetnictví, č. 280/2009 Sb., daňový řád, č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty (10let) a další).
Dále zpracovávám Vaše data a osobní údaje na základě vašeho dobrovolného, účelného, prokazatelného a informovaného souhlasu, který můžete kdykoliv odvolat. Pokud svůj souhlas s účelem zpracování odvoláte, budou Vaše data bez prodlení vyřazena ze zpracování, pokud je nebude nutné zpracovávat z jiných právních důvodů (např. nezbytných pro splnění smlouvy nebo pro splnění právní povinnosti).

Uplatnění práva na přístup a opravu
Na požádání Vám podle možností obratem, písemně a v souladu s vaším právem na přenositelnost dat oznámím, zda a jaké osobní údaje mám o Vás zaznamenané.

Pokud by navzdory mým snahám o správnost údajů a aktuálnost byly zaznamenány nesprávné informace, na požádání je opravím. Pokud máte otázky týkající se zpracování Vašich osobních údajů, nebo si přejete odvolat svůj souhlas, kontaktujte mně prosím obratem na vera@hanaks-homeopathy-help.cz kde jsem Vám k dispozici nejen v případě žádosti o informace, ale i v případě podnětů nebo stížností.

Uplatnění práva na výmaz a omezení zpracování
Chci vaše údaje použít k tomu, abych Vás mohla informovat o mých produktech a službách, zjistit Váš názor na ně, případně připravovat pro vás personalizované zprávy na základě vaší reakce na mých webech nebo v emailech. Účast na takovýchto akcích je samozřejmě dobrovolná.

Pokud byste s nimi nesouhlasili, máte právo svůj souhlas kdykoliv odebrat a můžete mi to kdykoliv oznámit, abych mohla Vaše údaje podle toho zablokovat. V případě emailové komunikace se z odběru můžete kdykoliv jednoduše odhlásit s pomocí odhlašovacího odkazu uvedeného v patičce každého mého emailu. V případě SMS odesláním zprávy na kontaktní email.

Automaticky získané osobní údaje
Když navštívíte mé webové stránky, zaznamenají mnou používané webové servery a služby standardním způsobem informace o zařízení, informace z  protokolu, IP adresu, která Vám byla přidělená poskytovatelem internetových služeb, používaný internetový prohlížeč, webovou stránku, z které mě navštívíte, webové stránky, které u mě navštívíte a také datum a délku návštěvy.

Tyto informace jsou používány za účelem měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek a jsou zpracovávány na základě oprávněného zájmu správce a mohou být zpřístupněny dalším zpracovatelům (např. Google Analytics).

Automaticky získané údaje o chování návštěvníka na webu a cookies
Automatické získávání a zpracování údajů o chování návštěvníků webu pro marketingové účely (cílení reklamy) je možné pouze na základě Vašeho souhlasu a je aktivováno z Vašeho podnětu, vyjádřeného aktivním zaškrtnutím možnosti „Souhlasím nebo rozumím“, která následuje za upozorněním v dolní části webové stránky. Údaje o chování návštěvníka na webu mohou být zpřístupněny dalším zpracovatelům. Webové stránky lze používat i v režimu, který neumožňuje získávání údajů o chování návštěvníků webu.

Údaje o Vašem chování se mohou ukládat jako malé soubory “cookies” ve Vašem zařízení, usnadňují navigaci a zajišťují vysokou míru uživatelského komfortu webové stránky. Dále se mohou využívat ke zjištění, zda jste už ze svého zařízení navštívili mé stránky. Do souborů cookies se neukládají žádné osobní údaje.

Souhlas se získáváním a zpracováním údajů pro marketingové účely lze vzít kdykoliv zpět, a to pomocí změny nastavení Vašeho internetového prohlížeče. Případně můžete používání cookies také deaktivovat přímo ve Vašem internetovém prohlížeči.

Souhlas udělujete na dobu, která je uvedena dále u jednotlivých marketingových cookies:

Typ
Název
Účel
Expirace
Vlastní
Mioweb
Marketing
30 až 365 dnů
Cookies třetích stran
Google Analytics 
Získání statistických informací
Dle nastavení prohlížeče, popř. do odstranění
Cookies třetích stran
SmartSupp (zatím nevyužíváme)
Chat zákaznické podpory
Dle nastavení prohlížeče, popř. do odstranění
Cookies třetích stran
Pixel Facebook
Identifikace v rámci reklamní sítě společnosti Facebook, opětovné cílení reklamy (retargeting)
180 dnů

Sdělené osobní údaje
Vaše osobní údaje se zaznamenají jen tehdy, když mi je poskytnete z vlastní vůle, například v rámci registrace přes webový formulář, přihlášením do ankety nebo poradny, vypsání cen nebo vyplněním objednávky. Na každém takovém místě je vždy srozumitelně uvedeno jaké údaje a za jakým účelem je poskytujete.

Vyslovení souhlasu se zpracováváním osobních údajů

Pokud uvádíte vaše osobní údaje do on-line formuláře určeného pro homeopatickou poradnu, nebo on-line kurz Homeodetox, nebo píšete na e-mail, tak tímto současně potvrzujeme  dobrovolný a výslovný souhlas se zpracováním vašich osobních údajů. Souhlas udělujujete Věre Hanákové, odborné homeopatické poradkyni s 30letou praxí, která bude zpracovávat vaše osobní údaje (jméno, e.mail, fyzickou a psychickou kondici) v souladu se zásadami ochrany osobních údajů a za účelem odborného homeopatického poradenství a zasílání informací pro zdraví, krásu a vitalitu.  

Zpracovávání osobních údajů
Správcem a hlavním zpracovatelem osobních údajů je:
Věra Hanáková, jednatelka Sympatie, spol. r .o., homeopat, Jungmannova 214, 697 01 Kyjov, Česká republika,  IČ 60731419

Pro zajištění konkrétních zpracovatelských operací, které nedokáži zajistit vlastními silami, služeb a aplikací zpracovatelů, kteří umí data ochránit a na dané zpracování se specializují: 

Poskytovatelé následujících platforem:
SmartSelling a.s., Netroufalky 797/5, 625 00 Brno, Česká republika, DIČ: CZ29210372
Smartsupp.com s.r.o.,(pozn. zatím není zpracovatelem)  Milady Horákové 13, 602 00 Brno, Česká republika, DIČ: CZ03668681
Facebook Ireland Ltd, 4 Grand canal square, Dublin 2, Irsko, VAT IE9692928F Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. 

Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

Postoupení osobních údajů státním zařízením a úřadům následuje jen v rámci závazných právních předpisů. Dodavatelé jsou z mé strany vázáni mlčenlivostí, diskrétností a všichni bez výjimky podléhají Nařízení (EU) 2016/679 (GDPR).

Toto prohlášení je veřejně přístupné na internetových stránkách správce.

Aktualizováno 11. 6. 2021